«Έφυγε» σε ηλικία 87 ετών ο Σταύρος Νταϊφάς

Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και της ελληνικής- και όχι μόνο- ναυτιλίας, δεν υπάρχει πλέον. Ο λόγος για τον Σταύρο Νταϊφά, ο οποίος άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο σπίτι του όταν ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου και πέθανε.

Ο Σταύρος Νταϊφάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ανέλαβε τον Ολυμπιακό στα τέλη του 1979 και έμεινε στον θώκο για έξι χρόνια τα οποία και σημαδεύτηκαν από αρκετούς τίτλους και διακρίσεις.

Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε σε αυτή την εξαετία πέντε πρωταθλήματα και ένα ντάμπλ.

Το 1986 τον διαδέχθηκε για ένα μικρό διάστημα ο Νίκος Ευθυμίου, για να πάρει ξανά τον προεδρικό θώκο εκείνη τη χρονιά και για ένα χρόνο. Τη σκυτάλη την παρέδωσε το 1987 στον Γιώργο Κοσκωτά που πήρε τότε τις μετοχές της ομάδας.

Ο Σταύρος Νταϊφάς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο πετυχημένους προέδρους της ομάδας, ενώ κατά τη διάρκεια που ήταν ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρολεύκων έφερε στην ομάδα ποδοσφαιριστές όπως οι Τάσος Μητρόπουλος, Νίκος Αναστόπουλος και Γιάννης Γούναρης

 

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τρ. Αλεξιάδης: Να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί – Άμεση επαναφορά της έκπτωσης για τη μετακίνηση τους από και προς τη Σαλαμίνα

Την οικονομική επιβάρυνση που επιφορτίζονται οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στις σχολικές δομές της Σαλαμίνας μετά από …