«Αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων η πώληση του ΟΛΠ»

 Με τη συμμετοχή του νέου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς η κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος  (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ με αιρετούς και φορείς του Πειραιά.  Στο επίκεντρο φυσικά βρέθηκε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και  η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για να αντισταθεί ο Πειραιάς στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Ο Γιάννης Μώραλης από την πλευρά του ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση  και υπογράμμισε ότι «η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων».

Δηλώσεις Μώραλη

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την άποψη μας προεκλογικά. Δεν θέλουμε να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Πόλη και λιμάνι για εμάς είναι έννοιες ταυτόσημες και συνδεδεμένες.

Μελετήσαμε προεκλογικά το Ευρωπαϊκό Λιμενικό Σύστημα και διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά πως το μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν έχω λόγο να μην καλωσορίσω τον Κινέζο Πρωθυπουργό και τη θεμιτή του επιθυμία για συνέργειες με την Ελλάδα,  ωστόσο είναι σαφές πως ο Πειραιάς είναι ενιαία αντίθετος με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού που προωθεί η Κυβέρνηση”.

Ο Γιάννης Μώραλης πρότεινε να υπάρξει άμεσα διάλογος με την Κυβέρνηση, ενώ επισήμανε την ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες για τις εξελίξεις στο λιμάνι καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “οι Πειραιώτες πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αντιπαράθεση εργαζομένων του λιμανιού και της Κυβέρνησης. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. Τους θέλουμε δίπλα μας. Τους πολίτες εκπροσωπούμε και γι΄ αυτούς θα παλέψουμε”.

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *