«Δεν μπορεί παραπάνω ο Ντράγκι»

Τις κινήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι σχολίασε ο επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, Παναγιώτης Γεννηματάς.

«Ο,τι και να κάνει η ΕΚΤ (ο Ντράγκι) στα σημερινά/ισχύοντα πλαίσια των καταστατικών δυνατοτήτων της, έστω και με οριακή υπέρβασή τους, είναι πολύ εντεύθεν του αναγκαίου ώστε να είναι αποτελεσματικά απέναντι στην μειωμένη ρευστότητα. Οι διευκολύνσεις πάνε στο τραπεζικό σύστημα το οποίο τις τοποθετεί σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις. Έτσι ελάχιστο μέρος πάει στην αγορά. Ο Ντράγκι κάνει ότι μπορεί καταδεικνύοντας, ταυτοχρόνως, τα όρια του θεσμού που διευθύνει. Δεν μπορεί παραπάνω. Το παραπάνω είναι η αλλαγή πολιτικής και η εγκατάλειψη του μοντέλου της άσκοπης λιτότητας. Φτάσαμε στο σημείο το ΔΝΤ να είναι πλέον πιο μπροστά από τα κράτη της Ευρώπης σε συνειδητοποίηση του προβλήματος!»

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Πρόστιμα σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στα Δωδεκάνησα για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώεπιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στα Δωδεκάνησα, καθώς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *