Πειραιάς – Αεροδρόμιο με Προαστιακό απευθείας.

Από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου ο Προαστιακός αλλάζει. Η ημέρα είναι ούτως ή άλλως σημαντική λόγω της έναρξης  απευθείας σύνδεσης του Πειραιά με το Αεροδρόμιο. Στο πλαίσιο της πύκνωσης των δρομολογίων που προγραμματίζει η ιδιωτικοποιημένη πια ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να καθιερωθεί ως ένα από τα βασικά μέσα μετακίνησης των κατοίκων της πρωτεύουσας, παράλληλα δρομολογούνται οκτώ νέα δρομολόγια στο τμήμα ΣΚΑ – Κορωπί και ένα δρομολόγιο ανά ώρα στη διαδρομή Αεροδρόμιο – ΣΚΑ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων που μετακινούνται με τους συρμούς του Προαστιακού.

Η ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Πειραιάς – Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών από την ΕΡΓΟΣΕ, άνοιξε το δρόμο για την απευθείας σύνδεση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Στο τμήμα Αεροδρόμιο-Πειραιάς, τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά μία ώρα και η διάρκεια της διαδρομής ανέρχεται σε 1 ώρα και 3 λεπτά. Το κόστος του εισιτηρίου δεν μεταβάλλεται.

Ουσιαστικά, ο Πειραιάς μετατρέπεται, σε πρώτη φάση, σε αφετηρία του Προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Κιάτο, τη Χαλκίδα και το αεροδρόμιο. Μέχρι σήμερα, όποιος ήθελε να μετακινηθεί, χρειαζόταν να μετεπιβιβαστεί στην Αθήνα και να συνεχίσει τη διαδρομή του με ηλεκτροκινούμενα τρένα.

About kymaeditor

Check Also

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα συντήρησης οδικών αξόνων της ΠΕ Πειραιά από την Περιφέρεια Αττικής

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα συντήρησης και βελτίωσης κεντρικών οδικών αξόνων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προϋπολογισμού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − five =