Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βασίλη Κικίλια η ετήσια εκδήλωση του Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο  Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την ακολουθία του Αγιασμού.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Πειραιά έδωσαν το «παρών» στη σεμνή τελετή που διοργάνωσαν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, στον εναρκτήριο λόγο του, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον κ. Σεραφείμ, τον κ. Κικίλια, τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ συνεχάρη το προσωπικό για το βαθύ αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει.

Ακολούθως σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η νέα Διοίκηση – ο ίδιος και ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος – θα είναι συνεργοί, συνοδοιπόροι και συμμέτοχοι, στις προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του Νοσοκομείου, δεδομένων των όποιων δυσκολιών, προκειμένου να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Κλείνοντας ο κ. Τουμπέκης ζήτησε τη συστράτευση όλων στην ενίσχυση του κομβικού ρόλου του νοσοκομείου τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, καθώς αυτό αξίζει τόσο στον Πειραιά όσο και στην πατρίδα μας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη υφή του έργου του Νοσοκομείου, ενώ συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο που επιτελεί και ιδίως για τη σημαντική του προσφορά στα χρόνια της κρίσης, σε πολύ δύσκολους καιρούς, με πολλή αγάπη για τον ασθενή και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά και ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», βάσει του συνολικού προγραμματισμού της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στη σημαντική δωρεά της εταιρίας PRODEA, με πρωτοβουλία της οποίας και σε απόλυτη συνεννόηση με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, ξεκινά άμεσα η πλήρης ανακαίνιση του 2ου και του 3ου ορόφου, όπως επίσης και στην εξίσου σημαντική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σύμφωνα με την οποία θα ανακαινιστούν εντός των επόμενων μηνών 135 χώροι υγιεινής (WC) στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και θα δοθούν εκατοντάδες νέα κλινοσκεπάσματα.

About kymaeditor

Check Also

Δημοτικό θέατρο Πειραιά / Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό

«Η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στον Πολιτισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + 5 =