Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Βαρύτητα στην αναζήτηση και αξιοποίηση ειδικευμένων εθελοντών

Ο Ερυθρός Σταυρός πιστός στο καθήκον του για την ανιδιοτελή προσφορά στο σύνολο και συνεπής απέναντι στο ρητό του «όσο υπάρχουν άνθρωποι» προσφέρει δεκαετίες τώρα την ευκαιρία σε όλους  όσοι ενδιαφέρονται να είναι ενεργοί πολίτες να ενταχθούν στις τάξεις του και μετά από εκπαίδευση να αναλάβουν δράση προσφέροντας βοήθεια και ανακούφιση σε όσους πραγματικά την χρειάζονται.

Τα τελευταία 4 χρόνια η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει αναδείξει συγκεκριμένες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, προτρέποντας ή και καθοδηγώντας πολλές φορές την εξειδίκευση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε με την ολοκλήρωσή τους η παρουσία και συμμετοχή των εθελοντών  στα προγράμματα να είναι το δυνατότερο αποδοτική και πάνω από όλα εξειδικευμένη.

Εφέτος όμως δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην αναζήτηση και αξιοποίηση ειδικευμένων εθελοντών που εκτός της εκπαίδευσης που θα λάβουν από τους επαγγελματίες συνεργάτες του Ε.Ε.Σ. θα μπορούν να αξιοποιήσουν και τις δικές τους γνώσεις πάνω σε θέματα γραμματειακής υποστήριξης, φροντίδας ηλικιωμένων, ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας που εφαρμόζεται στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. Πειραιά τα 5 τελευταία  χρόνια.

Η εκπαίδευση των εθελοντών θα ξεκινήσει στις 28 Μαΐου και δεκτοί μπορούν να γίνουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους, είναι απόφοιτοι λυκείου ή έχουν κάποια εξειδίκευση και Θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Κατάθεση υποβολής αιτήσεων: Ακτή Ποσειδώνος &Δημοσθένους 1 Πειραιάς .

Τηλ. επικοινωνίας:210 4118913 – 2104127017

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σημεία δωρεάν rapid test, σήμερα

Δ. Ελευσίνας, Πολιτιστικό Κέντρο Κίμωνος και Παγκάλου, (απέναντι από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου), 09:30-15:00 Δ. …