Επιστρέφει στον Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς»- Επιτυχής η μεταφορά των πολιτών στη Λιβύη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η πρώτη φάση της μεταφοράς των Ελλήνων από την Πρεσβεία στη Λιβύη. Η επιχείρηση εκκένωσης από το λιμάνι, τόσο των Ελλήνων όσο και αλλοδαπών πολιτών,  πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» όπου κατέπλευσε στα ανοικτά της Τρίπολης με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία. Η φρεγάτα κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014.

Η απόφαση για απομάκρυνση των Ελλήνων από την Λιβύη ελήφθη λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα, ενώ παρόμοιες αποφάσεις ελήφθησαν και από την Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Κίνα, τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες.

 

About kymaeditor

Check Also

Ψηφιακά ΚΕΠΑ: xρηστικός οδηγός 19 ερωτήσεων – απαντήσεων για το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας

Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας αποτελούν πλέον την νέα διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *