Ευρωπαϊκό ρεκόρ θανάτων από τη γρίπη

Ολοένα και αυξάνονται τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα. Πλέον οι νεκροί ανέρχονται στους 106, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κύκλους της ιατρικής. Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας είναι αποκαρδιωτικά για τη χώρα μας, που σπάει κάθε ρεκόρ στους θανάτους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα, με πληθυσμό 11,2 εκατομμυρίων, θρηνεί ήδη 106 νεκρούς από τη γρίπη ενώ η Γαλλία με 65 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 52 θανάτους, η Ισπανία με 46 εκατομμύρια έχει 155 θανάτους, η Ρουμανία με 21,5 εκατομμύρια έχει 4 θανάτους, η Σουηδία με 9,2 εκατομμύρια έχει επίσης 4 θανάτους και η Ιρλανδία με 4,5 εκατομμύρια έχει 9 θανάτους.

Παιδιά

Από ευρωπαϊκές μελέτες στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας που έγιναν ανά ηλικιακή ομάδα, φάνηκε ότι περισσότερο από όλο τον πληθυσμό, πλήττονται τα παιδιά 5 έως 14 ετών, στα οποία και κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός.

Τόσο σε αυτές τις ηλικίες όσο και στην τρίτη ηλικία, στους χρόνιους αρρώστους και στα υγειονομικά επαγγέλματα, που όλοι τους είναι ομάδες υψηλού κινδύνου, η φετινή εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπέρασε το 35%.

 

About kymaeditor

Check Also

Σημεία δωρεάν rapid test, σήμερα

Δ. Ελευσίνας, Πολιτιστικό Κέντρο Κίμωνος και Παγκάλου, (απέναντι από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου), 09:30-15:00 Δ. …