«Η κυβέρνηση δεν έχει τους 180 βουλευτές όσες πιέσεις, υποσχέσεις και ανταλλάγματα κι αν επιστρατεύσει»

«Δεν πείθει ούτε τους βουλευτές της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς». Αυτό τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στους 180 βουλευτές που χρειάζονται  για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η κυβέρνηση δεν έχει τους 180 βουλευτές όσες πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα κι αν επιστρατεύσει. Η “αισιοδοξία” του κ. Σαμαρά είναι κυριολεκτικά στον αέρα» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στη Real News.

Όπως σημειώνει, «μετά το 1,2% των ευρωεκλογών, ο Φ. Κουβέλης έχει μετακινηθεί από το καθαρό “δεν με ενδιαφέρει” στο πολύ θολό “δεν μου έχει γίνει πρόταση, δεν είναι ώρα να πάρω θέση”. Αυτή η μεταστροφή προκαλεί φθορά και στον ίδιο και στη ΔΗΜΑΡ. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι δε θα γίνει τίποτα από όσα συζητιούνται, γιατί ακόμη και αν τον προτείνουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν ο ίδιος δεχθεί, και πάλι δεν θα προκύψουν οι 180. Και σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε ότι “τα στερνά τιμούν τα πρώτα”».

«Η συνέπεια λόγων και έργων μετράει και όχι ο φόβος της αντιπαράθεσης»

Απαντώντας στο ερώτημα αν σωστά πήγε ο κ. Τσίπρας στο Κόμο σημείωσε: «Η πρόσκληση εγγράφεται στην πανευρωπαϊκή αναγνώριση που απέκτησε ο Αλ.Τσίπρας ως υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά και, κυρίως, στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών.

Στην πολιτική, το κρίσιμο είναι τι λες και, κυρίως, τι κάνεις. Η συνέπεια λόγων και έργων μετράει και όχι ο φόβος της αντιπαράθεσης ιδεών και απόψεων σε κορυφαίες διεθνείς συναντήσεις».

 

About kymaeditor

Check Also

Ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα: Δύο τραγωδίες, πολλά ερωτήματα

H παρουσία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τουρκικών αλιευτικών κοντά στην περιοχή του ναυαγίου στη Λέσβο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *