«Κανένα ενδοκυβερνητικό θέμα με το ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΗ»

Κατηγορηματικά διέψευσε η Σοφία Βούλτεψη ότι υπάρχει «κόντρα» με το ΠΑΣΟΚ στον απόηχο των ενστάσεων που εξέφρασαν στελέχη του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη  σχετικά με την προοπτική αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

Δεν υπάρχει «κανένα» ενδοκυβερνητικό θέμα που να απορρέει από την πώληση του 30% της ΔΕΗ,  δήλωσε αρχικά το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος. Τόνισε πως ο διαχωρισμός και η ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» δεν συνιστά μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας απέναντι στην τρόικα, αλλά υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μην υπάρχουν μονοπωλιακές πρακτικές.

«Δόθηκαν εγγυήσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζόμενων»

Απαντώντας στις βολές των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε πως μετά τις επαφές των κυβερνητικών εταίρων δόθηκαν «εγγυήσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζόμενων» και «διασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων», χωρίς να γίνουν απολύσεις.

Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να κάνει σχέδια για τη ΔΕΗ χωρίς να είναι «υποχρεωμένη να τα υποβάλλει προς έγκριση στους συνδικαλιστές».

 

 

About kymaeditor

Check Also

Καθυστερήσεις στο Δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά

Καθυστερήσεις και χαμηλές ταχύτητες στη Συγγρού προς Πειραιά( Δέλτα Φαλήρου) λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, τώρα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *