«Να μετατρέψουμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας σε βιώσιμη ανάπτυξη»

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει σταθεροποιηθεί» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο συνέδριο «GR FOR GROWTH – FUNDING SMEs». Μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «επόμενο στοίχημα η βιώσιμη ανάπτυξη με αιχμή την επιχειρηματικότητα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει σταθεροποιηθεί. Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σταδιακά, αποκαθίσταται. Πλέον, βρισκόμαστε μπροστά σε νέα μεγάλη πρόκληση. Να μετατρέψουμε, το συντομότερο δυνατόν, τη σταθεροποίηση σε δυναμική και βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή, πάνω σε στέρεες βάσεις, εντός της Ευρωζώνης. Διατηρήσιμη ανάπτυξη, που θα έχει ως αιχμή την εξωστρεφή, καινοτόμο και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα. Επιχειρηματικότητα που θα εστιάζεται στην αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Επιχειρηματικότητα που θα εδράζεται στον ιδιωτικό τομέα, λόγω, κυρίως, της στενότητας των διαθέσιμων πόρων. Επιχειρηματικότητα που θα δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω, κυρίως, του μεγάλου αριθμού τους και της συμβολής τους στη διασύνδεση της εγχώριας παραγωγής με την εξωτερική ζήτηση».

About kymaeditor

Check Also

Πρόστιμα σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στα Δωδεκάνησα για αθέμιτη κερδοφορία

Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώεπιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων στα Δωδεκάνησα, καθώς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *