Ο Κυριάκος Καλογεράκος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά (;)

 Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επιλογή γαλάζιου αντιπεριφερειάρχη Πειραιά. Η Πασχαλίνα Καλαγιά,  υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά) και πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά) αλλά και ο Νίκος Βλαχάκος, νυν διοικητής του αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», ήταν αρχικά δύο ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι για πιθανές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο και οι δύο δεν δέχτηκαν τη συγκεκριμένη θέση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο όνομα που βγήκε στην επιφάνεια είναι αυτό του Κυριάκου Καλογεράκου. Πρόκειται για ιατρό, ογκολόγο- μαστολόγο, στο νοσοκομείο «Μεταξά» ενώ είναι συγγραφεύς πολλών επιστημονικών εργασιών οι οποίες έχουν δημοσιευθεί και ανακοινωθεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά λένε ότι πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο και εκφράζονται με κολακευτικά λόγια.

Ο ίδιος, για την ώρα, δεν έχει απαντήσει και δείχνει να το σκέφτεται. Εξελίξεις αναμένονται εντός των προσεχών  ημερών, μιας και οι μέρες περνάνε και οι εκλογές όλο και πλησιάζουν.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κυριάκος Καλογεράκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τελείωσε το λύκειο στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά. Αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1986, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως Έφεδρος Ανθυποσμηναγός-Ιατρός αρχίζοντας την άσκησή του ταυτόχρονα εις την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, την οποία συνέχισε και ολοκλήρωσε στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά το 1992, όπου υπηρέτησε και ως ειδικευμένος πια χειρουργός.

Υπηρέτησε στη Χειρουργική Κλινική Μαστού του Ογκολογικού Νοσοκομείου του Ι.Κ.Α. «Γ. Γεννηματάς» και από το 2004 έως και σήμερα εργάζεται στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» κατέχοντας τη θέση του υπεύθυνου της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου.

Υπήρξε Καθηγητής στη Νοσηλευτική Σχολή του Τζανείου Νοσοκομείου.

Ο Κυριάκος Καλογεράκος είναι Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης μας.άζουν.

 

M. Κάσσης

 

 

About kymaeditor

Check Also

Νέα γκράφιτι στα Σχολεία του Ρέντη και της Νίκαιας

Γκράφιτι δημιουργήθηκαν τις τελευταίες λίγες εβδομάδες στις προσόψεις του 4ου Νηπιαγωγείου Ρέντη και των Δημοτικών …