Πέντε οι τελικοί «μνηστήρες» για τον ΟΛΠ

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τα πέντε επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.:

APM Terminals, B.V.

COSCO (Hong Kong) Group Limited

International Container Terminal Services, Inc

Ports America Group Holdings

Utilico Emerging Markets Limited

Κατά τη Β’ Φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι οχτώ εταιρίες για τον ΟΛΘ

Επίσης, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου επιβεβαιώνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος 8 επενδυτικών σχημάτων για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν με αίτηση ενδιαφέροντος εταιρείες από την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και την Τουρκία. Συγκεκριμένα, για την πρώτη φάση του διαγωνισμού απέστειλαν αιτήσεις η εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» σε συνεργασία με την ελληνική Gek Terna , η γερμανική Invest Equity Partners, η ιαπωνική Mitsui & Co, η ολλανδική APM Terminals B.V., η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, η βρετανική P&O Steam Navigation Company (DP World) και η τουρκική Yilport Holding.

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Ημιβύθιση Τ/Χ σκάφους στη Μύκονο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για ημιβύθιση ταχύπλοου σκάφους, άνευ επιβαινόντων, το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *