Στάζει “χολή” για Σγουρό ο Χρήστου

Λάβρος κατά του Γιάννη Σγουρού, με αφορμή το «κόψιμό» του από το ψηφοδέλτιο, εμφανίστηκε ο Στέφανος Χρήστου. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, με μια 4σέλιδη επιστολή, τόνισε πως δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 18ης Μαίου και επιτίθεται στον περιφερειάρχη Αττικής χαρακτηρίζοντας την τακτική του «αντιδεολογική». Παράλληλα, αποκάλυψε παράλληλα την ύπαρξη μεταξύ τους διαφωνιών σε καίρια θέματα.

Ο κ. Χρήστου στην επιστολή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής του και από το ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας ένα ερώτημα με νόημα:

«Ο πολιτικός φορέας του οποίου είμαστε μέχρι σήμερα μέλη, τόσο ο κ. Σγουρός όσο και εγώ, και ο οποίος στήριξε καθαρά την εκλογή μας το 2010, ποια θέση έχει ή είχε σε κεντρικό επίπεδο γι αυτή την εξέλιξη;»

Από εκεί και πέρα ο κ. Χρήστου αποκαλύπτει ότι είχε σε πολλά θέματα διαφωνίες με τον κ. Σγουρό και αναφέρει ενδεικτικά τα εξής:

-συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας της διοίκησης

-μεταφορά λυμάτων από Ανατολική Αττική στη Ψυτάλλεια

-ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ

-κοινωνική πολιτική

-αξιοποίηση Δραπετσώνας με μπροστάρη την Αυτοδιοίκηση

-αναβάθμιση θεσμικού βάρους περιφερειακών ενοτήτων

-σύμφωνο συνεργασίας  Αυτοδιοίκησης με Τρόϊκα

-άρση προκλητικών ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων με ριγμένο τον ευρύτερο Πειραιά  κ.λ.π.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι του γνωστοποιήθηκε το «κόψιμο» από το ψηφοδέλτιο μόλις μια ημέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επελέγη  αυτή η «τεχνική» για να ακυρωθεί η συμμετοχή μου στις εκλογές από οποιαδήποτε άλλο μετερίζι της Αυτοδιοίκησης. Αρκούσε, για έναν άνθρωπο της δικής μου πολιτικής πορείας και ήθους μια απλή συζήτηση, την οποία να σημειωθεί την ζητούσα διαρκώς, λίγο χρόνο πριν, για να αλλάξω σχεδιασμό», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρήστου.

About kymaeditor

Check Also

Δραπετσώνα: Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

Μια νέα ιδέα υλοποιείται στον Πολυχώρο Λιπασμάτων με τη δημιουργία Ανταλλακτικής και Χαριστικής βιβλιοθήκης.  Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *