«Στρώνουμε το κόκκινο χαλί σε επενδυτές για τα 13 μεγάλα λιμάνια»

Το κόκκινο χαλί για τους επενδυτές στρώνει η κυβέρνηση, αναφορικά με τη πώληση λιμανιών της Ελλάδας, ;όπως τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην «Wall Street Journal».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πουλήσει όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο ενός σαρωτικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Ο  υπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να “στρώσει το κόκκινο χαλί” σε επενδυτές για τα 13 μεγάλα λιμάνια, ενώ είναι διατεθειμένη να εξετάσει ιδιωτικές επενδύσεις και σε μικρότερα λιμάνια.

“Πιστεύω ότι οι εταιρείες με ιδιωτικό μάνατζμεντ μπορούν να είναι πιο αποδοτικές και πιο επιθετικές στην αγορά ”, αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης. “Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Ο στόχος, όμως, δεν είναι απλά να συγκεντρώσουμε χρήματα, είναι να προσελκύσουμε περισσότερες επιχειρηματικές επενδύσεις”.

Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε πως η φιλοσοφία της Ελλάδας στις αποκρατικοποιήσεις και τις ξένες επενδύσεις έχει αλλάξει. “Έχουμε αλλάξει τη φιλοσοφία. Σταματήσαμε να θέτουμε εμπόδια στις ιδιωτικές επενδύσεις. Στρώνουμε το κόκκινο χαλί για τους επενδυτές”.

About kymaeditor

Check Also

Γοργοπόταμος: 80 χρόνια από τότε που άλλαξε η ιστορία

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στη γέφυρα του Γοργοπόταμου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *