Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων από τον ΕΛΤΑ για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσφέρουν μία Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων στην υπηρεσία της εθνικής πολιτιστικής διπλωματίας, με τη φιλοδοξία να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενισχύοντας το οικουμενικό όραμα.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδίασαν τέσσερα γραμματόσημα που απεικονίζουν επιλεγμένα τμήματα από τα διαμελισμένα Γλυπτά του Παρθενώνα, πλάι – πλάι με την ξεκάθαρη έκφραση του αιτήματος για την επανένωσή τους: Reunite Parthenon.

Για τη μεγιστοποίηση της διάχυσης του μηνύματος αυτού, τα ΕΛΤΑ σχεδίασαν, για    πρώτη φορά, ένα ειδικό, δίγλωσσο microsite με όλες τις πληροφορίες για τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά αυτά προϊόντα καθώς και δυνατότητα αγοράς: www.parthenonstamps.gr

Η επίσημη παρουσίαση της Σειράς θα πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού    & Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, σε μία εκδήλωση ανοικτή για το κοινό, στο πλαίσιο της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα σφράγισης με ειδική αναμνηστική σφραγίδα, για τη δημιουργία σπάνιων συλλεκτικών αντικειμένων.

About kymaeditor

Check Also

Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιώργος Λαζόγκας σε ηλικία 77 ετών μετά από πολυετή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *