Επιτροπή Δεοντολογίας: Πρόταση – καταπέλτης για Μαρινάκη-Σπανό

Η εισήγηση από το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτα Σπανού, είναι επίσημη: να υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι», ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 («επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα») και περιλαμβάνει τις πιο βαριές τιμωρίες των πειθαρχικών κανονισμών.

Το μέλος της Επιτροπής δηλαδή, θεωρεί ότι υπάρχει χειραγώγηση, μεταξύ άλλων, του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο το 2015 για στοιχηματικούς λόγους. Μαζί τους και η ομάδα του Περιστερίου για την οποία υπάρχει παρόμοια εισήγηση για υποβιβασμό και πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση για ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο υπάρχει και για τον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό.

Η εισήγηση – απόφαση από το απόγευμα της Τετάρτης 22/4 που έγινε γνωστή, προκάλεσε σάλο στην ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) κοινωνία. Είναι όμως επίσημη, αφού βρίσκεται πλέον στα χέρα των κατηγορούμενων και ο Ολυμπιακός (μαζί με τον Ατρόμητο) είναι ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό και για να τον αποφύγουν θα πρέπει να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Έπειτα από μήνες έρευνας, καθώς είχε ενημερώσει τους κατηγορούμενους της υπόθεσης από τον περασμένο Νοέμβριο ότι ξεκινά την έρευνα της, η Επιτροπή Δεοντολογίας κατέληξε στην εισήγηση  τόσο για την ομάδα του Πειραιά και τον ιδιοκτήτη της, όσο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, τα 15 φυσικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός που είχαν σημαντικές θέσεις στο ποδόσφαιρο την τριετία 2012-2015.

Η Πρωτοδίκης Μαρία Σπανού, δεν περιμένει την έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων από το οποίο δεν αναμένεται απόφαση πριν από τον Σεπτέμβριο, και στέλνει, μεταξύ άλλων, την ομάδα του Πειραιά και τον ιδιοκτήτη της, στο επόμενο στάδιο της πειθαρχικής διαδικασίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, στο δικαστικό της τμήμα, ως κατηγορούμενη πλέον, με τον κίνδυνο του υποβιβασμού υπαρκτό.

 

About kymaeditor

Check Also

Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελληνική Ιστιοπλοΐα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX

Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης και η Κατερίνα Δίβαρη, ύστερα από εντυπωσιακές εμφανίσεις, θα επιστρέψουν από τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 20 =