Με επιβάρυνση η πληρωμή φόρων στο ταμείο της τράπεζας.

Με προμήθεια θα επιβαρύνονται όσοι πληρώνουν φόρους στα γκισέ των τραπεζών σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μέχρι σήμερα τις προμήθειες των τραπεζών αναλάμβανε σε ετήσια βάση η εφορία.

Πλέον με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κύριου Γιώργου Πιτσιλή για να μην πληρώσει κάποιος τραπεζική προμήθεια θα πρέπει να καταβάλει τους φόρους τους μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking και πλαστικό χρήμα). Αντίθετα όσοι πληρώνουν στον γκισέ θα επιβαρύνονται ανάλογα το ύψος της συναλλαγής και την τράπεζα από 0,20 ευρώ έως 1,5 ευρώ ή και παραπάνω.

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία αναμένεται σήμερα να δοθεί στη δημοσιότητα, θα εξαιρούνται του μέτρου και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μηδενικές προμήθειες κατά την πληρωμή των φόρων οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% και όσοι ζουν σε παραμεθόριες περιοχές. Ομως αυτό θα ισχύσει μόνο για όσους πληρώνουν το φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ και με προϋπόθεση να διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό όπου το ποσό του φόρου θα κατατίθεται στον εν λόγω λογαριασμό και μετά θα καταλήγει στα ταμεία της εφορίας. Αν πρόκειται για πληρωμή τελών κυκλοφορίας ή κάποιου άλλου φόρου τότε και οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών θα επιβαρύνονται με τραπεζικές προμήθειες.

About kymaeditor

Check Also

Συγκέντρωση εργαζομένων και ιδιοκτητών εστίασης στο Σύνταγμα

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν εχθές οι καταστηματάρχες της εστίασης για  να εκφράσουν την αγωνία τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 7 =