Αθωώθηκαν ομόφωνα οι δημοσιογράφοι Κ. Βαξεβάνης και Γ. Συμεωνίδης .

Το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας αθώωσε ομόφωνα τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Συμεωνίδη στην δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και συγκεκριμένα έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του για δήθεν συκοφαντία από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc αναφορικά με τη δραστηριότητά του στη Λαϊκή Τράπεζα και την επακόλουθη κατάρρευση της κυπριακής Οικονομίας.

«Ασφαλώς πρόκειται για μια νίκη της δημοσιογραφίας και της αλήθειας αλλά είναι και μια αποκατάσταση του κύρους και της λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Η διαβολική ??τύχη?? του κ. Βγενόπουλου με τις αρχειοθετήσεις τελικώς απ? ό,τι φαίνεται τελείωσε και τώρα πια αρχειοθετείται το κομμάτι εκείνο και οι συμπεριφορές στη Δικαιοσύνη που είχαν έξη στον Βγενόπουλο και τις αρχειοθετήσεις. Ο κ. Βγενόπουλος προσπάθησε με την ισχύ που είχε και τις διασυνδέσεις του, όχι μόνο να φιμώσει τη δημοσιογραφική έρευνα, αλλά να μας πατήσει κάτω καταφέρνοντας τελικώς μόνο να υποδείξει το σημείο όπου ήταν θαμμένη η αλήθεια. Η πραγματική περιπέτεια του κ. Βγενόπουλου ξεκινάει τώρα, όχι από τους δημοσιογράφους αλλά από την ίδια τη Δικαιοσύνη και την κυπριακή και την ελληνική».δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Σχολιάζοντας την ιστορική απόφαση ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο δημοσιογράφων, Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέφερε :«Η δίκη ανέδειξε όλες τις πτυχές μιας σύνθετης υπόθεσης που έχει σχέση με το δημόσιο συμφέρον για την Ελλάδα και την Κύπρο, για τον σωστό τρόπο λειτουργίας και τις ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών. Η απόφαση για την αθώωση των δημοσιογράφων έχει ιστορική σημασία και για τον δημόσιο βίο της χώρας, αλλά και για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Κακοκαιρία Κίρκη – Έντονα φαινόμενα το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί τις πρωινές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × three =