“Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”

Χρειάστηκε πολλές ώρες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος -στη χθεσινή της συνεδρίαση- και τελικά δε θα κατέληγε στην ενδεδειγμένη απόφαση για το κοινωνικό καλό και τη Δημόσια Υγεία αν δεν έκανε παρέμβαση ο Πρωθυπουργός της χώρας. 

Το τελευταίο διάστημα που η Ελληνική Κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά , είναι τραγελαφικά τα όσα αποτυπώνουν οι εικόνες : με έναρξη από τις δηλώσεις για τη Θεία Κοινωνία μέχρι  το κρεσέντο στα χθεσινά ασύλληπτα πλάνα με τις θερμομετρήσεις και τους ναρκισισμούς μπροστά στις κάμερες , στον προάυλιο χώρο του Συνοδικού Μεγάρου.

Θα μου πεις φταίνε οι Ιεράρχες ή οι κάμερες;

Εν τω μεταξύ πού είναι ο θρησκευτικός ηγέτης και ποιά η γενναία και καθαρή τοποθέτηση του στα επίκαιρα γεγονότα, ειδικά τώρα που το ποίμνιο χρειάζεται υποστήριξη για να ανταπεξέλθει αυτή τη δυσβάσταχτη  και απειλητική πραγματικότητα. Αλλά μήπως τελικά το ποίμνιο δεν έχει καμία σημασία παρά μόνο ο οβολός του;

Γιατί αυτός ο οβολός που ,ας μην είμαστε αφελείς, ήταν και το σημείο τριβής για το αν θα κλείσουν ή όχι οι ναοί είναι που χρηματοδοτεί  τις κάμερες για την προβολή, παρέχει την κινητήριο δύναμη για τα πάθη και τα λάθη  και τροφοδοτεί τον επαγγελματισμό στην υπόσχεση της ελπίδας! 

“…δούλοι και του Θεού και του μαμωνά”

About kymaeditor

Check Also

Τα νέα μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία του Δημοσίου από αύριο

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από αύριο στο Δημόσιο και ειδικά στις υπηρεσίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven + 1 =