Την ικανοποίηση της εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών για την προσέγγιση του ΥΝΑ στα θέματα της Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών εκφράζει με δελτίο τύπου την ικανοποίηση της για την μέχρι τώρα προσέγγιση του κλάδου από το Υπουργείο Ναυτιλίας . Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: ‘Η Πλοηγική Υπηρεσία εισφέρει σοβαρά έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο και συμβάλλει τα μέγιστα στην εικόνα των λιμένων μας και στην ασφαλή χρήση τους. Τα τελευταία οκτώ έτη η έλλειψη προσωπικού, κυρίως πλοηγών, και πλωτών μέσων δυσχέραινε την λειτουργία της. Όλο αυτό το διάστημα, εμείς οι πλοηγοί με αυταπάρνηση και πολλές
φορές ξεπερνώντας τους εαυτούς μας, κρατήσαμε όρθια την υπηρεσία και ασφαλή τα λιμάνια μας, παλεύοντας ενάντια σε όλους αυτούς που μεθόδευαν την απαξίωση της υπηρεσίας με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της.
Ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γ.Γ. ΛΛΠΝΕ κ. Χρήστος Λαμπρίδης ενέσκηψαν με σοβαρότητα στα προβλήματα της Π.Υ. και έθεσαν τις βάσεις για την επαναφορά της Πλοηγικής στην κανονικότητα.
Αποσαφηνίστηκε με νόμο το καθεστώς της μισθοδοσίας μας και τα θέματα των προμηθειών, καλύφθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις, προχώρησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επισκευή των πλωτών μέσων και την προμήθεια νέων. Βεβαίως επιβάλλεται να γίνουν πολλά ακόμη, να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις για να καλυφθούν κυρίως οι πιεστικές ανάγκες στο λιμάνι του Πειραιά, να επιλυθούν διαχειριστικά θέματα, να συσταθούν νέοι πλοηγικοί σταθμοί. Κάποια από αυτά η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας τα έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα.
Οι Έλληνες Πλοηγοί δηλώνουμε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, αναμένουμε όμως πολύ περισσότερα στο άμεσο μέλλον, ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού την Πλοηγική Υπηρεσία που αρμόζει στη χώρα μας.’

About kymaeditor

Check Also

Διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών

Ώρες αγωνίας για τις οικογένειες των τριών Ελλήνων ναυτικών, τους οποίους κρατούν ομήρους πειρατές στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + ten =