Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στο λιμάνι της Σούδας

Τμήμα της προβλήτας στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας υπέστη ζημιές το πρωί της Τρίτης, όταν το πλοίο μεταφοράς οχημάτων «Πελαγίτης», κατά τη διαδικασία πρόσδεσής τους, προσέκρουσε, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, σε ράμπα πρόσβασης.

Στο σημείο βρέθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου, κάνοντας αυτοψία στον χώρο και μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών, η αποκατάσταση των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Βιριράκη, θα κοστίσει περίπου 200.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, η συγκεκριμένη ράμπα τίθεται πλέον εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην πρόσβαση των πλοίων. Όπως ανέφερε, «δεν είναι μόνο το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που θέλει διαδικασίες σε ένα δύσκολο λιμάνι όπως είναι η Σούδα. Είναι και ο χρόνος που θα απαιτηθεί. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες, με στόχο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αποκαταστήσουμε τη ζημιά».

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, από την πρόσκρουση του πλοίου, που λίγο μετά έδεσε με ασφάλεια σε άλλο σημείο του λιμανιού, μετακινήθηκαν τμήματα της προβλήτας και της ράμπας, ενώ για την ακριβή εικόνα των ζημιών θα πραγματοποιηθεί και υποθαλάσσια έρευνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Η Alpha Lines εντάχθηκε με ταχύπλοο στα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού

Tο νέο ταχύπλοο SPEED CAT I της εταιρείας Alpha Lines που εντάχθηκε στην γραμμή του Σαρωνικού  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 3 =