Άκαρπη συνάντηση ΣΕΕΝ-ΠΝΟ για την απεργία

Χωρίς αποτέλεσμα απέβη μία ακόμη συνάντηση μεταξύ ακτοπλόων και ναυτεργατών, που έγινε σήμερα με στόχο την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και την αποφυγή της απεργιακής κινητοποίησης της προσεχούς Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου.

Οι ακτοπλόοι βελτίωσαν την πρότασή τους για αυξήσεις μέχρι και πάνω από 2% στη διετία, όμως οι ναυτεργάτες παρέμειναν σταθεροί στο αίτημά τους για υψηλότερες αυξήσεις.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης, πρότεινε στην αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, αυξήσεις 1% στους μισθούς των ναυτικών από 1/9/2018 και +1% αύξηση από 1/6/2019, γεγονός που σημαίνει ότι ο μισθός των ναυτικών θα αυξηθεί από τον επόμενο Ιούνιο περισσότερο από 2% σε σύγκριση με τα ισχύοντα σήμερα.

Η αντιπροσωπεία της ΠΝΟ αρνήθηκε την πρόταση και η απόφαση για απεργία μοιάζει μη αντιστρέψιμη.

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει τόσο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, όσο και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΝ για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Στο μεταξύ, σήμερα τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ υποστήριξαν ότι «οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, με επικεφαλής τον γ.γ. της ΠΝΟ Γ. Χαλά και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογεώργο, προετοιμάζουν για άλλη μια φορά να υπονομεύσουν τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, σε συναντήσεις με τους εφοπλιστές. Να πάρουν υπόψη τα τσιράκια των εφοπλιστών ότι θα βρουν μπροστά τους ναυτεργάτες, να μην τολμήσουν να αλλάξουν την απόφαση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη από τις 06:00, με προοπτική κλιμάκωσης» διαμήνυσαν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

About kymaeditor

Check Also

ΔΟΥ Χαλκίδας: Στο επίκεντρο το «τεφτέρι» της Δ/ντριας

Ονόματα γνωστών επιχειρηματιών της περιοχής και ποσά που κυμαίνονται από 250 έως και 10.000 ευρώ αναγράφονται στο περιβόητο ημερολόγιο, που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *