Άμεση μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών ζητά ο Κασιμάτης

Για τη νέα, τρίτη διαδοχική, διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης.

Αναλυτικά η δήλωση

“Για μια ακόμα μέρα η πόλη του Κορυδαλλού είχε κοπεί στα δυο. Τα γειτονικά σχολεία δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν, ενώ ακόμα και οι διευθυντές των Λυκείων που έπρεπε να μετακινηθούν στα σχολεία τους για την προετοιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων, εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Από την άλλη, τα γεγονότα εντός της δικαστικής αίθουσας των Φυλακών Κορυδαλλού αποδεικνύουν περίτρανα ότι η δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού δεν εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για διακοπή της δίκης έως τις 4 Ιουνίου μπορεί να διασφαλίζει την διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές του Κορυδαλλού, αλλά όχι των ενδοσχολικών εξετάσεων για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που συνεχίζονται και μετά την επανάληψη της δίκης.

Ζητάμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο στις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής να συνεχιστεί στο Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε υποβάλλει μαζί με την Πολιτική Αγωγή και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για μεταφορά έως τον Σεπτέμβριο της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο με αντίστοιχη μεταφορά στον Κορυδαλλό δίκης που εξελίσσεται στο Εφετείο.

Για το σκοπό αυτό, τις επόμενες μέρες μαζί με τους βουλευτές της περιοχής μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, εκπαιδευτικούς και γονείς θα επιδιώξουμε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

About kymaeditor

Check Also

Επιπλέον δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς-Πόρος

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Σταύρου Βοϊδονικόλα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *