Άνοια: Τα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τον εγκέφαλο

Άνοια: Τα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τον εγκέφαλο

Η κληρονομικότητα και η φυσική κατάσταση καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία του εγκεφάλου μας, όμως και η διατροφή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πρόληψη εκφυλιστικών παθήσεων όπως η άνοια. Μελετώντας την επίδραση που έχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τις τροφές που προστατεύουν τις γνωστικές μας λειτουργίες και τη μνήμη μας με το πέρασμα του χρόνου. 1. Φλαβονοειδή από το κακάο Στο πλαίσιο μελέτης που πραγματοποιήθηκε το 2014, εξετάστηκε η επίδραση της κατανάλωσης φλαβονοειδών από το κακάο σε διάστημα τριών μηνών. Οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα την οδοντωτή ταινία του εγκεφάλου, μέρος του ιππόκαμπου, […]

Πηγη: Ιατρικα Νεα

About kymaeditor

Check Also

ΕΟΔΥ: Δωρεάν έλεγχος για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Ξεκινά τη Δευτέρα 19 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης, η οποία πραγματοποιείται για 13η διαδοχική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *