Άστραψε και βρόντηξε ο Ρωμανιάς: Με λανθασμένα στοιχεία έγιναν οι περικοπές στις συντάξεις

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί της Τετάρτης στη τηλεόραση του Mega. Ο γ.γ Κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρθηκε στις περικοπές των συντάξεων από πλευράς τρόικας και πέταξε τη βόμβα κάνοντας λόγο για ανακριβείς και κατευθυνόμενες αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία

Μάλιστα τόνισε πως ήταν μεθοδευμένη παράλειψη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που οδήγησε στη μείωση των συντάξεων

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Ρωμανιάς σε δηλώσεις του στο Mega, κατήγγειλε πως οι αναλογιστικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν και σε αυτές βασίστηκαν οι μειώσεις συντάξεων είχαν παραποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ψάχνοντας τους φακέλους στο υπουργείο, πήρα τις αναλογιστικές μελέτες που είχαν γίνει με βάση τα μνημόνια. Με βάση αυτές τις μελέτες είχαμε τις περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

Έμεινα κατάπληκτος –και κυριολεκτώ γιατί ξέρετε ότι έχω κάνει αναλογιστικές μελέτες- όταν διαπίστωσα ότι στις παραδοχές των αναλογιστικών μελετών αυτών, στις οποίες επαναλαμβάνω στηρίχτηκαν οι μειώσεις των συντάξεων και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας και όλα τα δυσμενή μέτρα, δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η υφιστάμενη περιουσία, ούτε οι αποδόσεις της περιουσίας των Ταμείων, του συνολικού ασφαλιστικού συστήματος»

Ο Γιώργος Ρωμανιάς ανέφερε πως οι μελέτες δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων ούτε και τις αποδόσεις τους, παρά μόνο τις εισφορές που θα λάμβαναν και τις συντάξεις που θα απέδιδαν. Μάλιστα τόνισε πως «πρόκειται περί μελετών… πατάτας. Οι μελέτες αυτές είναι για πέταμα».

About kymaeditor

Check Also

Φορολογικές δηλώσεις: Νέοι κωδικοί για αφορολόγητο με ηλεκτρονικές αποδείξεις – Δαπάνες που αφαιρούν φόρο έως 2.200 ευρώ

«Εμπλουτισμένο» με νέους κωδικούς θα είναι το βασικό έντυπο Ε1, η δημοσίευση του οποίου είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *