Έγκριση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης από το ΚΑΣ.

Εγκριση για να προχωρήσει η αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση με αντικείμενο την αξιολόγηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου ανάπλασης.

Το ΚΑΣ κατέθεσε παρατηρήσεις για την ελεύθερη πρόσβαση στο Ναό του Απόλλωνος Ζωστήρος και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίες βρίσκουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμφωνους τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και τους επενδυτές.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δημιουργία εντός της αδόμητης ζώνης απόλυτης προστασίας (Α1) στην οποία και βρίσκεται ο Ναός, ενός οργανωμένου επισκέψιμου χώρου, που θα λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Η είσοδος στο χώρο θα είναι από τον δημόσιο δρόμο, και θα είναι αποκομμένη και ανεξάρτητη από τις λουτρικές εγκαταστάσεις.

Τώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην υποβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας του αναθεωρημένου χωροταξικού σχεδίου, για το οποίο τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Άμυνας έχουν εκφράσει αρνητικές εισηγήσεις.

Αν και η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική θα πουληθεί το καλύτερο παραλιακό φιλέτο της Μεσογείου σε τιμή πραγματικά εξευτελιστική , παρασύροντας φυσικά και την αξία γης σε μία από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Όλα αυτά βεβαίως δεν απασχόλησαν καμία κυβέρνηση διαχρονικά και φυσικά δεν πτοούν ούτε την αυτοχαρακτηρισμένη κυβέρνηση της Αριστεράς.

About kymaeditor

Check Also

Συγκατάθεση (consent) μέσω του Gov.gr Wallet θα δίνουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση διαδικασιών

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *