Έκκληση Λοβέρδου να ανοίξει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Να ανοίξει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο υπουργός Παιδείας έκανε έκκληση  προς τους διοικητικούς υπάλληλους του ΕΜΠ λέγοντας πως η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική.

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τούς ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά»  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα».

«Το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά (…) πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα» ανέφερε μιλώντας στο Μegaμετά την απόφαση των διοικητικών για επ’ αόριστον κλείσιμο του Ιδρύματος.

«Θα την πληρώσει ο κόσμος του ιδρύματος την απερίσκεπτη απόφαση (για επ’ αόριστον «λουκέτο) (…) Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια, σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία» είπε.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Υπουργείο Τουρισμού: Νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων για τα ΙΕΚ Τουρισμού

Νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων: από 3.10.2022 έως και 7.10.2022 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *