Έκπτωτη οριστικά η ΝΕΛ στο επιδοτούμενο δρομολόγιο Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος

Με τελική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα  έκπτωτη η εταιρεία «Sea Link Ferries», θυγατρική της «ΝΕΛ», από την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος

Να σημειωθεί ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ταξιάρχης» έχει να εκτελέσει δρομολόγιο από τις 27 Απριλίου .Το υπουργείο,  εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, συνεκτίμησε τα όσα είχε αναφέρει εγγράφως στο υπόμνημά της η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου, έλαβε υπόψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που συνεδρίασε την Παρασκευή στη Νάξο όπως ήδη έγραψε το Πειραϊκό Κύμα και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του βορείου Αιγαίου και την αντιμετώπιση της απλήρωτης ναυτικής εργασίας». Έτσι αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κάλυψη της γραμμής με το ίδιο μίσθωμα και όρους. Αν, ωστόσο, δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε θα συγκληθεί εκ νέου το ΣΑΣ, ώστε να ορίσει νέο μίσθωμα και προϋποθέσεις κάλυψης της γραμμής.

Παρά το γεγονός ότι τοπικοί φορείς της Λήμνου ζητούν την εκτέλεση του δρομολογίου από το Λαύριο, καθώς το ταξίδι διαρκεί λιγότερo κατά περίπου 10 ώρες, ακτοπλοϊκοί κύκλοι δεν αποκλείουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο να ξεκινά πλέον από τον Πειραιά, γεγονός που θα σημαίνει μετακίνηση διάρκειας 22 ωρών. Δεν αποκλείεται την εξυπηρέτηση της γραμμής να αναλάβει η Hellenic Seaways με το πλοίο «Express Πήγασος».

 

About kymaeditor

Check Also

Επεισόδια στο Ρέντη: Διασωληνωμένος ο 31χρονος αστυνομικός μετά τον τραυματισμό από φωτοβολίδα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *