Ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παράνομα, ή με πλαστά δικαιολογητικά, πραγματοποιεί η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΥΤ Αττικής είχε αναλάβει τον συντονισμό κινητών ομάδων ελέγχου, οι οποίες κινήθηκαν σε δύο οδικούς άξονες στην περιοχή του Νομού Αττικής.
Επισημαίνεται ότι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπους αρμόδιων τελωνειακών αρχών.