Έληξε η απεργία της ΠΝΟ

Με απόφασή της την Τετάρτη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε τη λήξη των κινητοποιήσεών της. Έτσι από το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου στις 06:00, τα πλοία θα εκτελούν κανονικά όλα τα δρομολόγιά τους.

Η ΠΝΟ είχε προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 1η Απριλίου. Την Τρίτη το απόγευμα αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, που εκπνέει το πρωί της Πέμπτης, όταν και λήγουν οι κινητοποιήσεις.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας,  Ιωάννης Χαλάς στο protothema.gr « είμαστε σε επιφυλακή. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των δίκαιων  αιτημάτων μας δεν έληξε. Προχωράμε δυναμικά και θα εκτιμήσουμε την επόμενη εβδομάδα εκ νέου την κατάσταση.  Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνική ναυτιλία θα πρέπει να υπάρχει ο Έλληνας ναυτικός. Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση  βλέπω να υπάρχει πρόβλημα».

Η ΠΝΟ  θα συναντηθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προκειμένου να βρεθεί τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δεδουλευμένων αλλά και για τεθεί το πλαίσιο της νέας ΣΣΕ.

Από την πλευρά του,  ο ΥΝΑ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προώθησε  νομοθετική ρύθμιση  ώστε να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των ναυτικών που εργάζονται σε πλοία της ακτοπλοίας.

Πιο συγκεκριμένα,  το νομικό πρόσωπο το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με το ΓΕΝΕ θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει κρατικές επιδοτήσεις που πηγαίνουν σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές και από τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται οι ναυτικοί.  Αυτό θα συμβεί σε αυτή τη φάση με τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ.

About kymaeditor

Check Also

Τρία χρόνια λειτουργίας για το Παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά.

Τα τρία χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το προσεγμένο παντοπωλείο της αγοράς του Πειραιά, ‘Γεύση Ελλάδος …