Έναρξη μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου στο πρότυπο μουσικό κέντρο Πειραιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζοντας μια πορεία 27 ετών στον χώρο της μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη του Πειραιά, ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της μουσικής τέχνης.

Αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που παρέχει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές και θεωρείται το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου που δίνει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Παράλληλα λειτουργούν τμήματα Παραδοσιακής, Λαϊκής και Μοντέρνας Μουσικής.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. Διαθέτει αίθουσα συναυλιών, studio ηχογραφήσεων και κατάλληλους χώρους διδασκαλίας, που εγγυώνται την ασφαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι, το σχολικό έτος 2020-2021 θα δοθούν 20 υποτροφίες φοίτησης στα τμήματα του Π.Μ.Κ.Π., που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων. Οι υποτροφίες θα παρέχονται βάσει οικονομικών και εκπαιδευτικών κριτηρίων, σε σπουδαστές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολίτες με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία) και αριστούχους σπουδαστές κατόπιν εισήγησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Π.Μ.Κ.Π.

Στο Π.Μ.Κ.Π. λειτουργούν τα εξής μουσικά σύνολα: Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, Παιδική Χορωδία και Κιθαριστική Ορχήστρα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους σπουδαστές του Ωδείου, ενώ κατόπιν ακροάσεως μπορούν να συμμετέχουν και σπουδαστές εκτός Ωδείου. Οι πρόβες θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην αίθουσα συναυλιών του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.Slider

About kymaeditor

Check Also

Στη Φλωρεντία διεξάγεται το 2ο Διεθνές μαθητικό συνέδριο

Σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, αρχίζει το 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον πολιτισμό και το περιβάλλον που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *