Ένταλμα σύλληψης σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματία της λίστας Λαγκάρτ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά, άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φέρνοντας τον αντιμέτωπο ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και οι αρχές έσπευσαν άμεσα να τον συλλάβουν, αλλά η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε στο σπίτι του, παρά τις πληροφορίες οτι βρισκόταν στην Ελλάδα. Το ένταλμα σύντομα θα γίνει διεθνές ενώ η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν επαφές, για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος,όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Εισαγγελίας Αθηνών, η οποία σε συνεργασία με τον Εισαγγέλεα Οικονομικού εγκλήματος, προσπαθεί να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά απο τη λίστα Λαγκάρντ.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Στη δημοσιότητα στις 16:30 το σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τον υπ. Δικαιοσύνης

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *