Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταξύ κατοίκων Μαραθώνα και Ρ. Δούρου για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Σε κλίμα πραγματικά τεταμένο πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την ένταση να ξεκινάει από την άρνηση  της περιφερειακής αρχής να συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας στις 30.03.215, να δοθεί παράταση στην εταιρεία που έχει αναλάβει την ανέγερση του ΧΥΤΑ Γραμματικού για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες επί των οδικών αξόνων που οδηγούν στον ΟΕΔΑ Γραμματικού.

Η άρνηση της Περιφερειακής Αρχής να συζητήσει το θέμα πραγματικά εξαγρίωσε τους παριστάμενους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα και ιδιαίτερα της πρώην Κοινότητας Γραμματικού , με αποτέλεσμα να επικρατήσει πραγματική ένταση μεταξύ των κατοίκων και της Περιφερειάρχη κ. Ρ. Δούρου.

Τονίστηκε μάλιστα επίμονα από τους κατοίκους η προεκλογική δέσμευση της κ. Δούρου για κατάργηση του έργου  και η αλλαγή πλεύσης μετεκλογικά.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Γραμματικού έχουν καταβάλλει μία τιτάνια προσπάθεια για την αποτροπή του έργου σε έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες παραδοσιακούς αρβανίτικους οικισμούς της Αττικής, που γειτνιάζει με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως η Αρχαία Ραμνούς και ο Τύμβος του Μαραθώνα και παράλληλα αποτελεί και νεότερο μνημείο για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος του “Helios”. Αυτά τα δεδομένα όμως φαίνεται πως δεν έχουν καμία αξία για τις εναλλασσόμενες Περιφερειακές Αρχές που απ’ότι φαίνεται ενδιαφέρονται μόνο για την ψήφο των πολιτών και τα κοινοτικά κονδύλια εναλλάξ.

About kymaeditor

Check Also

Δίκη Πισπιρίγκου: Η αγωνιώδης προσπάθεια για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας – Τι κατέθεσε αναισθησιολόγος

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου την αγωνιώδη και απελπισμένη για αρκετή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *