Έργα υποδομής στον Κορυδαλλό και αλληλεγγύη στους πολίτες υποσχέθηκε ο Κασιμάτης

Σε ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την Πρωτοχρονιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχείου, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτών και φίλων, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού και η δημοτική αρχή υποδέχονται τη νέα χρονιά, μετά την ανανέωση της εντολής των δημοτών για τρίτη θητεία, με ελπίδα και αγωνιστική διάθεση. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό υπογράμμισε ότι το 2014 ήταν, παρά τις δυσκολίες, ήταν μια δημιουργική χρονιά με σειρά έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ανάμεσα στα έργα που ολοκληρώθηκαν ήταν οι αναπλάσεις της πλατείας Μέμου και της οδού Δημητρακοπούλου, το 2ο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, ο νέος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός και η ανέγερση του Ειδικού Σχολείου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μεγάλο έργο επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά και το νέο σταθμό στην πλατεία Ελευθερίας, που θα βγάλει από τη συγκοινωνιακή απομόνωση την πόλη.
Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ο Δήμος συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες με δράσεις όπως η καθημερινή σίτιση στο σπίτι, το κοινωνικό μαγειρείο, η τράπεζα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, εξετάσεις για απόρους και ανασφάλιστους, το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, την τράπεζα χρόνου, τα προγράμματα εμβολιασμών, ιατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις στην σχολική κοινότητα και το κοινωνικό φροντιστήριο.
«Παρά τις δυσκολίες, τις περικοπές, την αποδόμηση που επιχειρείται στην αυτοδιοίκηση, επιμένουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε, υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές κατακτήσεις και όσα έχει ανάγκη η πόλη μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κασιμάτης.

Υπογράμμισε δε ότι βασικοί στόχοι της νέας θητείας είναι η ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων στη Λ. Γρ. Λαμπράκη, η επαναχάραξη της οδού Ποταμού, η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία και η απομάκρυνση των Φυλακών, έργα για την ασφάλεια αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας.
Τις ευχές τους για τη νέα χρονιά εξέφρασαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Μελάς, Καίτη Κυλάκου, Ελευθερία Παπουτσιδάκη, Γιάννης Διάκος και εκπρόσωπος του Γιώργου Δημόπουλου.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, οι βουλευτές της Β΄Πειραιά Τάσος Νεράντζης και Τζένη Βαμβακά, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ειρήνη Μεταξά, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσάκης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής ενότητας, αθλητικών σωματείων και συλλόγων της πόλης.

About kymaeditor

Check Also

EL PAIS: Η Άνδρος στους 10 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Την ‘Ανδρο περιλαμβάνει ο νέος κατάλογος με τους δέκα ιδανικούς εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτείνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *