Έρχεται Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός- «Ο Πειραιάς, το καλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο»

Στην Ελλάδα για τριήμερη επίσκεψη έρχεται την Πέμπτη ο  Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κεκιάνγκ όπου θα έχει μπαράζ επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας με σκοπό την αναζήτηση επενδύσεων και την τοποθέτηση επενδυτικών κεφαλαίων στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Λίγες ώρες πριν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο Λι Κεκιάνγκ σε άρθρο του στην «Καθημερινή» τονίζει πως «θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στην Μεσόγειο», αναφέρει λίγες ώρες πριν φτάσει στη χώρα μας.

Ο κ. Λι Κεκιάνγκ θα συνοδεύεται  από τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι και πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Αντώνη Σαμαρά με τον Λι Κεκιάνγκ, η Ελλάδα και η Κίνα θα συζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας με την υπογραφή σχετικού μνημονίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού θα διοργανωθεί και forum με θέμα τη θαλάσσια συνεργασία, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των δύο χωρών, καθώς και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Λι Κετσιάνγκ προσδιορίζει ως νέα πεδία πιθανών επενδύσεων τους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών, ενώ μιλάει για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Χρηματοδότηση 6,5 εκατ. ευρώ για το Β’ Θαλάσσιο Εκπαιδευτικό Ταξίδι των σπουδαστών των ΑΕΝ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *