Έρχεται καλοκαιρινή φοροκαταιγίδα- Ειδοποιητήρια από την εφορία για να πληρωθεί άμεσα το χαράτσι του 2013

Η ταλαιπωρία για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχει τέλος αφού θα κληθούν, για πολλοστή φορά, να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.  Ειδικότερα η εφορία, εντός των προσεχών ημερών,  θα αρχίσει να στέλνει ηλεκτρονικά, μέσω  e-mail, ειδοποιητήρια σε 1 εκατομμύριο οφειλέτες (τόσοι υπολογίζονται)  για να πληρωθεί το χαράτσι του 2013 άμεσα αφού όπως προβλέπει ο νόμος όσα χρήματα δεν πληρώθηκαν στη ΔΕΗ υποχρεωτικά μεταβιβάζονται στην εφορία.

Με τον νέο φόρο να αρχίσει να τρέχει από τον Ιούλιο και τους ιδιοκτήτες να πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους σε έξι δόσεις, όσοι έχουν οφειλές για το χαράτσι του 2013 θα πάρουν ένα μήνυμα ως το Σεπτέμβριο που θα τους καλεί να πληρώσουν μέσα σε έναν μήνα.

Όσοι δεν πληρώσουν μέσα στην προθεσμία που θα τους δίνει μέσω του e-mail Η εφορία θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Οι οφειλέτες μπορούν να ζητήσουν την εξόφληση του ποσού σε 12 μήνες, κάνοντας αίτηση για να μπουν στην πάγια ρύθμιση, ωστόσο οι δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσουν είναι δεδομένες καθώς ήδη θα τρέχει και το νέο χαράτσι το οποίος πληρώνεται σε έξι δόσεις.

About kymaeditor

Check Also

Σε πορεία αποκλιμάκωσης οι ναύλοι στην παγκόσμια αγορά – Η ανάκαμψη στη ναυλαγορά των bulk carriers αναμένεται αργότερα εφέτος

Η ανάκαμψη της ναυλαγοράς των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα εφέτος, παρά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *