Έρχεται «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ για 230.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Σε αναδιάρθρωση του ΕΚΑΣ προχωρά το υπουργείο Εργασίας, μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Το μέτρο αφορά 230.000 χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» στο υπουργείο επεξεργάζονται δύο σενάρια: α) τη μείωση των δικαιούχων με μείωση των εισοδηματικών ορίων.

β) Φρένο σε όσους συνταξιούχους παίρνουν μαζί με την κύρια σύνταξη πάνω από κάποιο ποσό πιθανότατα 700 ευρώ.
Όπως γράφει η εφημερίδα με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το ΕΚΑΣ στο εννεάμηνο του 2014 δόθηκαν 628 εκατ. ευρώ όταν η επιχορήγηση για όλο το 2014 είναι 516 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή δόθηκαν επιπλέον 112 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου άλλα 80 εκατ. έως το τέλος του χρόνου για τις πληρωμές του ΕΚΑΣ. Δηλαδή υπέρβαση 200 εκατ. ευρώ για όλο το 2014.
Η τρόικα έχει προτείνει την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε την αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του, χωρίς να ενσωματωθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

About kymaeditor

Check Also

ΓΣΕΕ: Πώς αμοίβεται για τους εργαζόμενους η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *