Έρχονται οι ‘Περσείδες’, τα πεφταστέρια του Αυγούστου.

Από το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης, μία από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων αστέρων, με «μυθικές» ιδιότητες, θα…κοσμήσει τον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου και φυσικά της Ελλάδας.

Αυτά τα πεφταστέρια, που δίνουν κάθε χρόνο την ίδια εποχή ραντεβού στο νυχτερινό ουρανό, είναι οι Περσείδες, και αντλούν το όνομά τους από την τοποθεσία από την οποία φαίνονται να προέρχονται, δηλαδή τον αστερισμό του Περσέα. Όμως, επειδή σε ότι αφορά την Ελλάδα, εμφανίζονται στον ουρανό περίπου κοντά στον Δεκαπενταύγουστο, και άλλες φορές τυχαίνει να κλέβουν λίγο από τη δόξα της πανσελήνου, έχουν τη φήμη ότι πραγματοποιούν και όλες τις…ευχές.

Άλλωστε, σε αυτό συμβάλλει και η πλούσια πυκνότητά τους, καθώς εκτιμάται ότι μέσα σε μία ώρα, εμφανίζονται από 75 μέχρι και 150 τέτοια μετέωρα. Οι Περσείδες, όπως και άλλα πεφταστέρια, προέρχονται από τη σκόνη που έχουν αφήσει πίσω τους διάφοροι κομήτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οφείλονται στα σωματίδια της σκόνης που αφήνει πίσω του ο κομήτης Σουίφτ-Τατλ.

About kymaeditor

Check Also

Νέος δικαστικός χάρτης: Πανελλαδική αποχή 23-30 Απρίλιου προτείνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή της συνεδρίαση στην Αθήνα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *