Έφοδος του εισαγγελέα στο σπίτι του Θωμά Λιακουνάκου

Έφοδος της οικονομικής αστυνομἰας, παρουσία εισαγγελέα διαφθοράς, στα γραφεία και στο σπίτι του επιχειρηματία ,Θωμά Λιακουνάκου.

Ξεσκόνισαν όλα του τα αρχεία ερευνώντας για στοιχεία που να δείχνουν προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Η έρευνα διατάχθηκε στα πλαίσια μεγάλης έρευνας που διενεργείται εδώ και πολύ καιρό από την εισαγγελία διαφθοράς για σειρά πράξεων , όπως ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αδικήματα που σχετίζονται με προμήθειες όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα εντοπίστηκαν κάποια έγγραφα που παραπέμπουν σε συναλλαγές που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος εμπλέκεται και στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» για την οποία είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγύηση 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Η υπόθεση στην οποία αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία αφορά στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAΚ, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου διερευνά συγκεκριμένα την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου leopard (αντιπρόσωπος Θωμάς Λιακουνάκος) που είχε στο παρελθόν ερευνηθεί και από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου (2003-2005), ο οποίος όμως είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν προέκυψε από την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης το αδίκημα της «απιστίας».

Στο πόρισμά του ωστόσο επισήμανε ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις τέλεσης πράξεων δωροδοκίας.

Η εισαγγελέας διαφθορά, Πόπη Παπανδρέου είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος συνολικά 19 ατόμων ανάμεσά τους οποίους ένας πρώην αρχηγός του ΓΕΣ και δύο πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης 14 αξιωματικοί του Στρατού που απάρτιζαν τις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Εν τω μεταξύ αργά το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι το συμβούλιο Εφετών άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα κατηγορούμενο για μίζες στα εξοπλιστικά, εκτιμώντας τη συνεργασία του με τις δικαστικές αρχές στην αναζήτηση των διαδρομών του μαύρου χρήματος στις προμήθειες.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε Ιτέα – Άμφισσα

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ιτέα και την Άμφισσα, πλησίον του Κορινθιακού Κόλπου, σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *