Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά Superfast-ANEK από επιβάτη του Norman Atlantic στα Δικαστήρια του Πειραιά.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ναυτιλιακής κοινοπραξίας Superfast -ANEK, την οποία υπέβαλε 70χρονος οδηγό νταλίκας που επέβαινε στο μοιραίο πλοίο Norman Alantic, συζητήθηκε την Δευτέρα στο μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά.

Ο αιτών υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έχει υποστεί ζημιά στο σπόνδυλο και το πόδι, καθώς κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο πλοίο τον περασμένο Δεκέμβριο βγήκε από την καμπίνα του στο κατάστρωμα και έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα από ύψος 15 μέτρων. Ανέφερε ακόμα ότι περισυνελέγη με δίχτυα από φορτηγό πλοίο που είχε σπεύσει για βοήθεια στην περιοχή.

Ο οδηγός της νταλίκας ζητά χρηματική αποζημίωση 300.000 για ηθική βλάβη και περίπου 8.000 ευρώ για απώλεια αντικειμένων, ενώ με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά προσωρινά από την κοινοπραξία να του δοθεί το ποσό των 36.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα έξοδα διαβίωσης και να αποζημιωθεί για μέρος της ηθικής του βλάβης.

Ο 70χρονος ανέφερε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της κοινοπραξίας (παραμένει άγνωστο αν το έχει κάνει), ενώ το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 15/10 να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και οι έγγραφοι χειρισμοί από τις δύο αντίδικες πλευρές.

Ο 70χρονος ότι αρνήθηκε πρόταση της εταιρείας για εξωδικαστικό συμβιβασμό, πρόταση που έχει γίνει και στους περισσότερους από τους 120 έλληνες επιβάτες.

Το πλοίο είχε ναυλωθεί από την ΑΝΕΚ, βάσει ναυλοσυμφώνου, από την εταιρεία VISEMARdi Navigazione S.R.l. Στο πλήρωμα περιλαμβάνονταν και κάποιοι έλληνες ναυτικοί.

Πηγή: Βήμα

About kymaeditor

Check Also

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *