Αγιασμός στην πρεσβεία του Παναμά από τον Σεραφείμ

Την Ακολουθία του Αγιασμού στην πρεσβεία του Παναμά η οποία βρίσκεται στον Πειραιά, τέλεσε την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Απευθυνόμενος προς τη νέα Πρέσβειρα Cristina Liakopoulos de Papadikis και τους συνεργάτες της, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του «διότι μας φέρατε κοντά με μία σπουδαία και μοναδική χώρα, τη χώρα του Παναμά,  μία χώρα η οποία έχει μία σπουδαία ιστορία και διαδραματίζει έναν κομβικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και την παγκόσμια ναυτοσύνη» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Υπογράμμισε πως «με την σεμνή και εξαίρετη παρουσία σας στην Ελλάδα, μας υπενθυμίσατε σε μία πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα και την πατρίδα μας ότι το Ελληνικό πνεύμα μεγαλουργεί στα πλάτη και τα μήκη της υφηλίου και ότι δεν πρέπει να καμπτώμεθα από τις δυσκολίες, αλλά να έχουμε αυτό το φως της Ελληνικής ψυχής που ξέρει να αγωνίζεται  όπου γης».

Σημείωσε το πόσο σημαντικό είναι να εκπροσωπεί κάποιος τη χώρα του στην Ελλάδα και ευχήθηκε να προχωρήσει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων «η οποία θα είναι επ’ ωφελεία των δύο μερών».

About kymaeditor

Check Also

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, μετά από χρόνια παθολογικά προβλήματα ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *