Αγώνες δρόμου για παιδιά με τη συμμετοχή (και) του δήμου Πειραιά

Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου το «2ο ATTIKA RUN & FUN Grand Prix» το οποίο διοργανώνουν πέντε δήμοι των νοτίων προαστίων, με τη συμμετοχή και του δήμου Πειραιά. Από τη πόλη του μεγάλου λιμανιού ξεκινά την 1η Μαρτίου οι αγώνες δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ, και 1 χλμ για παιδιά και μέρος των εσόδων από τη συμμετοχή των δρομέων θα διατεθούν στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του παιδιού». Οι υπόλοιποι δήμοι που διοργανώνουν τους αγώνες είναι της Γλυφάδας, του Παλαιού Φαλήρου, της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και του Αλίμου.

Τι δήλωσε ο Μώραλης

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Ο Πειραιάς απείχε για πολλά χρόνια από το δρομικό κίνημα, απείχε από αθλητικές πρωτοβουλίες για τους δημότες του. Είναι κάτι που το είχαμε διαπιστώσει και εγώ και οι συνεργάτες μου. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν αναλάβαμε το Δήμο, προσπαθούμε να βάλουμε τον Πειραιά στον χάρτη του δρομικού κινήματος το οποίο αναπτύσσεται πάρα πολύ στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Το προηγούμενο διάστημα κάναμε τρεις αγώνες στην πόλη μας και δεν διστάσαμε καθόλου, όταν μας έγινε αυτή η πρόταση, να συμμετάσχουμε και εμείς σε αυτό το Grand Prix.

Πάντα πίστευα ότι στη σημερινή Ελλάδα, στη σημερινή Αθήνα και στον Πειραιά πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να μπορούν να έχουν επιτυχία παρόμοιες πρωτοβουλίες. Είναι ο εθελοντισμός, είναι η συμμετοχή, είναι η συνέργειες και είναι – αν θέλετε – και μια κοινωνική διάσταση που πρέπει να έχουν αυτού του είδους οι δράσεις.
Χρειάζονται εθελοντές και εμείς, ως Δήμος, θα κοιτάξουμε να έχουμε τον απαραίτητο αριθμό εθελοντών, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια. Θέλει συμμετοχή και καλώ σήμερα από εδώ και εγώ και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ελληνιάδης, τους Πειραιώτες να συμμετέχουν στο δρομικό αυτό την 1η Μαρτίου.
Θέλει συνέργειες. Είμαστε ήδη οι πέντε παραλιακοί Δήμοι, οι διοργανωτές, η Τροχαία, η Αστυνομία και όλοι όσοι θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Τέλος, υπάρχει και η κοινωνική διάσταση, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ένα πολύ σημαντικό φορέα. Άρα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να επιτύχει αυτή η διοργάνωση.
Έχω να δηλώσω από την πλευρά μου ότι και εγώ προσωπικά, αλλά και οι συνεργάτες μου στον Αθλητικό Οργανισμό, στο Δήμο, αλλά και όλοι οι φορείς του Πειραιά θα είμαστε κοντά, προκειμένου να έχουμε όλοι μας το επιθυμητό αποτέλεσμα και γιατί όχι, να μην γίνει και ένας θεσμός για την πόλη μας, να γίνεται κάθε χρόνο κάτι παρόμοιο».

About kymaeditor

Check Also

Ελληνική Λύση: Ερώτηση για τη βραχονησίδα Απόνησο του Αγκιστρίου

Η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης της Β’ Περιφέρειας Πειραιά , κ, Ασημακοπούλου Σοφία-Χάιδω κατέθεσε ΠΡΟΣ: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *