Αγώνες δρόμου “Πειραιάς City Run” στο Χατζηκυριάκειο στις 19 Οκτωβρίου

Αγώνες δρόμου “Πειραιάς City Run” διεξάγονται την προσεχή Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο Χατζηκυριάκειο (τα έσοδα θα διατεθούν για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα)  και με αφορμή αυτό,  παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου οι κ.κ Γιάννης Μώραλης και  Σταύρος Ελληνιάδης, πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η δημοτική αρχή της πόλης φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, «ανοίγοντας» δρόμους για τον μαζικό αθλητισμό, “ώστε ο Πειραιάς’ όπως είπε ο δήμαρχος ” να αποκτήσει ο Πειραιάς μια ζωντάνια,  που  την είχε χάσει τα τελευταία χρόνια”.

 

Aναλυτικά η ομιλία  Γιάννη Μώραλη

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Ευχαριστώ και τους δύο αθλητές που είναι μαζί μας και τον  κ. Ιακωβάκη και τον κ. Θεοδωρακάκο. Επιτυχημένοι αθλητές και οι δύο, οι οποίοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια την οποία κάνουμε.
Η αλήθεια είναι, ότι στον Πειραιά έλειπαν τέτοιου είδους αγώνες. Τους βλέπαμε σε άλλες πόλεις, το δρομικό κίνημα όπως λέγεται πλέον, το οποίο αναπτύσσεται γοργά και στη χώρα μας. Βλέπουμε και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις να γίνονται αγώνες δρόμου, μαζικοί, με τη συμμετοχή δημοτών, αθλητών, όλων των κατηγοριών της κοινωνίας.

Δική μου επιθυμία ήταν από την αρχή, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, να δημιουργούνται και στον Πειραιά τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα.

Η πόλη του Πειραιά άλλωστε, ενδείκνυται για τέτοιου είδους αγώνες. Έχει ωραίες διαδρομές, έχει πολύ κόσμο, είναι φιλόξενη πόλη, είναι μια πόλη που καλλιεργεί τον αθλητισμό, ασχέτως των προβλημάτων που υπάρχουν. Έχει ιστορικά σωματεία σε διάφορα αθλήματα και νομίζω ότι είναι καιρός ο Πειραιάς να αποκτήσει κι εκείνος τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις.

Ως εκ τούτου, δεν δίστασα ούτε μια στιγμή να δεχθώ  όταν μας προτάθηκε από την «PUMA» αυτή η συνεργασία και να είμαστε σήμερα εδώ για να την παρουσιάσουμε.

“Nα αποκτήσει ο Πειραιάς μια ζωντάνια”

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια αρχή και το City Run πρέπει να γίνει θεσμός και άλλοι τέτοιου είδους αγώνες να γίνονται στην πόλη, παρόμοιοι ή λίγο διαφορετικοί, ώστε να αποκτήσει ο Πειραιάς μια ζωντάνια,  που κατά την άποψή μου, την είχε χάσει τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, υπήρχε πολύ παλιά ο γύρος του Πειραιά. Δεν υπάρχει ούτε αυτό σήμερα στην πόλη μας. Υπάρχουν όμως πολλές αξιόλογες προτάσεις που αφορούν  δρομείς και τρέξιμο. Άλλωστε και σημειολογικά να το πάρουμε, ο Πειραιάς πρέπει να αρχίσει να «τρέχει» σε όλους τους τομείς. Ο Πειραιάς είναι πίσω, αρά όπως είπα και σημειολογικά θα πρέπει να αρχίσουμε να «τρέχουμε» από τη Δημοτική Αρχή  και το Δήμαρχο,  τους δημότες και όλους όσοι εμπλέκονται στο να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε αυτήν την πόλη. Άρα, ο Πειραιάς παίρνει τη σκυτάλη και αρχίζει να «τρέχει».

Ο πρώτος αγώνας είναι αυτός που γίνεται την επόμενη Κυριακή. Ελπίζω, εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα έχει και συμμετοχή και επιτυχία γιατί συνεργαζόμαστε  με μια εταιρεία και με ανθρώπους που το έχουν ξανακάνει, είναι έμπειροι και μπορούν να το οργανώσουν σωστά.

Ο Ο.Π.Α.Ν. με τον καινούργιο του Πρόεδρο τον Σταύρο Ελληνιάδη, αθλητής και εκείνος, όπως και με την Αντιπρόεδρο κα Σταυρούλα Αντωνάκου, αλλά και όλοι στον Οργανισμό θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε και αυτή η πρώτη πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε και οι επόμενες να είναι επιτυχημένες  και να γίνουν όλες θεσμός για τον Πειραιά.
Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε μια «φωτοβολίδα», έναν αγώνα δρόμου, ο οποίος θα έχει επιτυχία και αυτό είναι μόνο και τα λέμε πάλι σε 2-3 χρόνια.

“Στόχος μας μέσα στην ίδια χρονιά, να γίνουν στον Πειραιά δύο –τρία  τέτοια αθλητικά events”

Στόχος μας είναι μέσα στην ίδια χρονιά, να γίνουν στον Πειραιά δύο –τρία  τέτοια αθλητικά events και όχι μόνο.
Τέλος, θα ήθελα να πω πως το σημαντικότερο σε αυτόν τον αγώνα είναι ότι τα έσοδα θα πάνε στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, ένα ίδρυμα που επιτελεί σπουδαίο έργο στην πόλη μας και έχει ανάγκη την υποστήριξη όλων μας. Με το Χατζηκυριάκειο είχαμε μια διαρκή συνεργασία κατά την προηγούμενή μου θητεία στον Ολυμπιακό, την οποία θα συνεχίσουμε και στο Δήμο Πειραιά».

Τι δήλωσε ο Σταύρος Ελληνιάδης

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταύρος Ελληνιάδης και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «πολύς κόσμος, ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θεωρεί την επένδυση στον αθλητισμό δευτερεύουσας σημασίας. Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών και μία από τις βασικές παραμέτρους για την υγεία κάθε ανθρώπου».

«Δίνουμε έμφαση στην άθληση των νέων. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία χώρων άθλησης σε κάθε γειτονιά, για να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να βρίσκουν διεξόδους και για να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας, για να γίνει η αθλητική δραστηριότητα στοιχείο της καθημερινότητας των πολιτών κάθε ηλικίας», υπογράμμισε ο κ. Ελληνιάδης.

 

About kymaeditor

Check Also

Ελληνική Λύση: Ερώτηση για τη βραχονησίδα Απόνησο του Αγκιστρίου

Η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης της Β’ Περιφέρειας Πειραιά , κ, Ασημακοπούλου Σοφία-Χάιδω κατέθεσε ΠΡΟΣ: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *