Αδειοδοτήθηκε η Δημοτική Συγκοινωνία της πόλης του Πόρου

Ένα όνειρο πολλών χρόνων γίνεται πράξη, με την αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας της πόλης του Πόρου. Μετά από επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής, η οποία είχε λάβει τις αναγκαίες Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για την αγορά σύγχρονου mini bus και για ίδρυση δημοτικής συγκοινωνίας ήδη από το Νοέμβριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2017, ξεσπεράστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια για την έναρξη λειτουργίας της γραμμής.
Χρειάστηκε, μάλιστα, να ψηφισθεί τροπολογία (ά.48/Ν.4599), με την οποία καλύφθηκε κενό της νομοθεσίας, η οποία παρότι δίνει στους Δήμους την αρμοδιότητα ίδρυσης δημοτικής συγκοινωνίας, έθετε πληθυσμιακές προϋποθέσεις που κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας απέκλειαν τη δυνατότητα αυτή σε νησιωτικούς μη-αστικούς Δήμους.
Επίσης, χρειάστηκε να εκδοθεί νομολογία από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Τμ. 7, πρ.41/2018), με την οποία κρίθηκε ότι η αδειοδότηση της συγκοινωνιακής γραμμής δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της νομιμότητας αγοράς λεωφορείου.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί για την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των ανωτέρω δυσκολιών τον Υπουργό ΥΠΟ.ΜΕ. Χρήστο Σπύρτζη και τον Γεν. Γραμματέα Θάνο Βούρδα, τους βουλευτές Ά Πειραιά Γεωργία Γεννιά και Κωστή Δουζίνα και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Η δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργεί όλο το χρόνο με ωράριο 09:00 έως 15:00 και 09:00 έως 24:00 την περίοδο από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, διανύοντας την μήκους 3,5 χλμ και διάρκειας 13 λεπτών κυκλική διαδρομή της Σφαιρίας.
Το mini bus θα κάνει 3 δρομολόγια την ώρα, με αφετηρία το Νέο Δυτικό Λιμάνι κάθε «ακριβώς», «και 20» και «παρά 20» και 5 στάσεις (Σινεμά, πλ. Ηρώων, Ευαγγελισμός, πλ. Σολομωνίδη, Αγ. Στέφανος), ενώ οι επιβάτες ΔΕΝ θα πληρώνουν εισιτήριο.
Η λειτουργία της γραμμής θα ξεκινήσει την Μεγάλη Βδομάδα.

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *