Αθώοι Μαρινάκης – Θεοδωρίδης για την είσοδο στα αποδυτήρια διαιτητών

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης.

Η υπόθεση αφορούσε τη συμπεριφορά τους στο ημίχρονο του τελικού κυπέλλου Ολυμπιακός Αστέρας Τρίπολης , τον Μάιο του 2012, που είχε μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών. Και οι δυο κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν στη δίκη από τους δικηγόρους τους.

Την αθώωση των δυο κατηγορουμένων είχε ζητήσει στην αγορεύση του και ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος τόνισε: «Ενέργειες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως μια απλή διαμαρτυρία, δεν ποινικοποιούνται.

Ο νόμος απαιτεί κάτι παραπάνω από μια αφηρημένη διακινδύνευση. Η απλή είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι αθέμιτη ενέργεια, αφού δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στα γήπεδα. Εκτιμώ ότι τα σφάλματα των διαιτητών ήταν τυχαία και συμπτωματικά, άλλωστε πιστεύω εάν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να επηρεάσουν δεν θα περίμεναν το ημίχρονο του αγώνα.

Θεωρώ ότι η συμπεριφορά τους καθορίστηκε από την αγάπη τους για την ομάδα τους, ο τρόπος τους ήταν άκομψος, αλλά η συμπεριφορά τους υπάγεται στον υπερβάλλοντα ζήλο».

About kymaeditor

Check Also

Ιστιοπλοΐα-Δύο ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 4 youth

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 4 Youth που ολοκληρώθηκε χθες …