«Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64» στον Πόρο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας«Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64» του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου RobertMcCabe, στην γκαλερί CITRONNE, στον Πόρο. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί φιλότεχνοι και ανάμεσα τους ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Α.Ε. κος DavidD. Pearce και ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα κος John Kittmer

Με κέντρο την θάλασσα, μέσα από το μαυρόασπρο φιλμ, οι φωτογραφίες της έκθεσης «Αιγαιοπελαγίτικα Καΐκια, 1954-64»του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου RobertMcCabe, αποτυπώνουν το φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Μεταπολεμικής Ελλάδας. Τα ξύλινα καΐκια, έκφραση μιας τέχνης από άλλους καιρούς, αποπνέουν την σχέση του ανθρώπου με την θάλασσα, ανακαλούν το παρελθόν και εγείρουν την νοσταλγία για ένα άλλο τρόπο ζωής. Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν στον «Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών» που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ναυτική μας παράδοση, να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τα καΐκια που κατακρεουργήθηκαν βάναυσα, ό,τι έχει επιζήσει από τα παραδοσιακά καρνάγια που παλεύουν να επιβιώσουν.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη Ναυτική Παράδοση και Τέχνη. Η Π.Ε. Νήσων έχει αποστείλει έγγραφο με πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας με πρόθεση τη δημιουργία σχολής καραβομαραγκών στις Σπέτσες.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 23 Μαΐου.

About kymaeditor

Check Also

Πέθανε ο Τζον Άνιστον πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον

Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Days of Our Lives» και πατέρας της Τζένιφερ ‘Ανιστον, Τζον ‘Ανιστον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *