Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Συρία: 53 νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις

Η αιματοχυσία στη Συρία δεν έχει τέλος αφού καθημερινά χάνουν τις ζωές τους πολλοί άνθρωποι από επιθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 53 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησε η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ράκα, προπύργιο και διοικητικό κέντρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«31 πολίτες, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν στη Ράκα και τα περίχωρά της», ανακοίνωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, κάνοντας λόγο για τον θάνατο 15 τζιχαντιστών και 7 ακόμη ανθρώπων που δεν έχουν αναγνωρισθεί.

 

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το συριακό καθεστώς πραγματοποιεί επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός αμάχων, που κατοικούν στις περιοχές όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει εγκαθιδρύσει το “χαλιφάτο” και έχει εγκαταστήσει δομές διακυβέρνησης που ελέγχουν κάθε τομέα της καθημερινής ζωής.

Παρόμοιες επιδρομές των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων κατά της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ την περασμένη Τρίτη άφησαν πίσω τους 16 νεκρούς, ανάμεσά τους 10 παιδιά.

Οι  επιδρομές είχαν ως στόχο κτίριο που στεγάζει ισλαμικό δικαστήριο που συστάθηκε από το Ισλαμικό Κράτος , στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών και έναν φούρνο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νοτιότερα, στην επαρχία του Χαλεπίου, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης σε περιοχή που ελέγχεται από αντικαθεστωτικές δυνάμεις ανέρχεται σε 15.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ πραγματοποιεί από τον Δεκέμβριο μαζικές αεροπορικές επιδρομές κατά των περιοχών της επαρχίας του Χαλεπίου που ελέγχονται από τις αντικαθεσωτικές δυνάμεις σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους και προκαλώντας μαζική έξοδο των κατοίκων.

Ανατολικά της Δαμασκού, οι συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξη των μαχητών της Χεζμπολάχ, κατέλαβαν περιοχή της Ανατολικής Γούτα, την οποία πολιορκούν εδώ και έναν χρόνο.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Και μέσω προξενικών αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων προξενικών αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *