Τσαμπιά με σταφύλια την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, στον δημοτικό αμπελώνα. Εθελοντές πήραν μέρος στην διαδικασία τρύγου του πρώτου Δημοτικού ελληνικού αστικού αμπελώνα στη Θεσσαλονίκη. Ο αμπελώνας αναπτύσσεται σε μια έκταση δύο στρεμμάτων με τέσσερις οινοποιήσιμες ποικιλίες, δύο λευκές και δύο ερυθρές και αποτελεί πρότυπο κήπο αστικής γεωργίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠE/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Αιτήσεις χορήγησης νέων αδειών αμπελοφύτευσης .

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέγραψε για το έτος 2017 την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση νέων αδειών αμπελοφύτευσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των αιτήσεων.

Συγκεκριμένα για το έτος 2017 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του Υ.Π.Α.Α.Τ (minagric.gr, ψηφιακές υπηρεσίες, αίτηση αδειών φύτευσης αμπέλου), από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 27 Μαρτίου 2017. Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια. Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις θα πρέπει ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο ή αγροτεμάχια έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται. Ως ελάχιστη αιτούμενη έκταση ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το 1 στρέμμα. Οι εκτάσεις μπορεί να είναι ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες. Στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) οι συντεταγμΥπουργείοένες των κορυφών, κάθε αγροτεμαχίου, για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια, το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής του. Περισσότερες πληροφορίες και τα κριτήρια επιλεξιμότητας υπάρχουν στην συνημμένη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

About kymaeditor

Check Also

Εκπνέει η προθεσμία εξόφλησης για όσους θέλουν ολόκληρη την επιστροφή φόρου – «Ξεπαγώνουν» οι μαζικοί συμψηφισμοί

Τέλος χρόνου αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ από τους φορολογούμενους (πολίτες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *