Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση BMJ Open δείχνει ότι η διατροφή η οποία είναι υψηλή σε περιεκτικότητα αλατιού μπορεί να αποτελεί την βασική αιτία των συχνών πονοκεφάλων ενός ατόμου. Μάλιστα αυτό το συμπέρασμα φαίνεται πως δεν συνδέεται κατ’ ανάγκην με τη γνωστή σχέση της κατανάλωσης αλατιού και της αυξημένης αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι επίσης μια συνήθης αιτία συχνών πονοκεφάλων. Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 390 συμμετεχόντων τους οποίους χώρισαν σε δύο διατροφικά γκρουπ. Στον 1ο γκρουπ, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα. […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα